MENIU

REACŢIE DURĂ a SUA, după ce Israelul a confiscat noi teritorii lângă Betleem

Tensiuni suplimentare între Israel şi statele arabe

Statele Unite au cerut luni Israelului să anuleze decizia de a-şi însuşi 400 de hectare de teren din Cisiordania, ca represalii la unul dintre factorii declanşatori ai războiului, relatează AFP.

"Acest anunţ este contraproductiv şi contravine obiectivului stabilit de Israel de a ajunge cu palestinienii la o soluţie negociată a două state", a apreciat un oficial al Departamentului de Stat, potrivit Mediafax.

"Cerem Guvernului israelian să anuleze această decizie", a continuat oficialul american.

"Ne-am exprimat în mod clar de mai mult timp opoziţia faţă de continuarea activităţii de colonizare" de către Israel, a adăugat această sursă.

Israelul a decis să declare proprietate a statului israelian 400 de hectare situate în apropiere de colonia Gva'ot, în împrejurimile oraşului Betleem, ca reacţie la uciderea a trei tineri israelieni în iunie în această zonă, a precizat armata într-un comunicat, precizând că părţile vizate au termen 45 de zile pentru a face recurs.

Acesta este primul anunţ de acest gen făcut de la începerea războiului în Fâşia Gaza, la 8 iulie.

Oficiali palestinieni au denunţat un nou afront israelian.

Franţa şi Egiptul, care a mediat negocierile dintre israelieni şi palestinieni pentru a ajunge la un armistiţiu în Fâşia Gaza, au criticat aspru iniţiativa Israelului.

Mai multe articole despre:
Israel Fâşia Gaza Palestina Cisiordania