MENIU

Isărescu: Numirea unui nou Guvern accentuează incertitudinile

"Procesul de numire al unui nou Guvern accentuează incertitudinile, mai ales că bugetul pe 2016 e neconfigurat", a declarat, joi, guvernatorul BNR în cadrul unui briefing de presă, care a urmat ședinței Consiliului de Administrație al BNR, potrivit HotNews.ro.

"Doresc să transmit condoleanțe familiilor îndoliate și să urez sănătate celor aflați în spitale, dorindu-le să se întoarcă printre noi cât mai repede. În prezent, situația macroeconomică este stabilă. În general, poziția economică a țării e bună și inclusiv prin deciziile luate, astăzi, la BNR ne-am creat câmp de acțiune pentru a face fața unor situații și mai dificile", a spus Isărescu.

În ceea ce privește formarea unui nou Guvern, Isărescu a spus că "BNR are o rezervă suficientă de cadre dacă, la nivel politic, vor apela la tehnocrații noștri".

"Rata medie a inflației a coborât la zero. Consumul privat și investițiile au înregistrat cele mai ridicate contribuții la dinamica PIB, în trimestrul al doilea", a mai precizat guvernatorul BNR.

Mai multe articole despre:
guvern BNR PIB Mugur Isărescu buget 2016