MENIU

Iranul reia legăturile cu Arabia Saudită pe fondul conflictului palestino-israelian

Iran si Arabia Saudita

Preşedintele iranian Ebrahim Raisi şi prinţul moştenitor saudit Mohammed bin Salman au discutat recent despre conflictul palestino-israelian. Cei doi lideri au vorbit telefonic pentru prima dată de la restabilirea relaţiilor diplomatice. Acordul dintre Teheran şi Riad pentru reluarea relaţiilor a fost intermediat de China

Raisi şi prinţul moştenitor saudit au discutat despre „necesitatea de a pune capăt crimelor de război împotriva Palestinei”, relatează presa de stat iraniană.

Prinţul moştenitor saudit, la rândul său, „a afirmat că Regatul depune toate eforturile posibile pentru a comunica cu toate părţile internaţionale şi regionale pentru a opri escaladarea în curs a conflictului aflat în desfăşurare”, potrivit presei de stat saudite SPA.

Arabia Saudită şi Iranul au convenit să reia relaţiile în martie, în baza unui acord negociat de China după şapte ani de ostilitate. Rivalitatea dintre cele două state ameninţa stabilitatea şi securitatea în Golf şi a contribuit la alimentarea conflictelor din Orientul Mijlociu, din Yemen până în Siria.

 

Mai multe articole despre:
iran arabia saudita razboi palestina israel