MENIU

Iranul amenințare fără precedent: "Israelul va fi șters de pe fața pământului"

Iranul nu se joacă

Dacă izbucnește un război între SUA și Iran, statul Israel va fi anihilat total, amenință un înalt oficial de la Teheran.

Un înalt oficial al apărării iraniene a declarat recent că americanii sunt pe deplin conștienți că bazele lor din Orientul Mijlociu pot fi distruse de rachetele iraniene și că în cazul în care va izbucni războiul în regiune, nu ar fi vorba de o "plimbare în parc".

Într-un interviu pentru televiziunea Alnujaba din Irak, tradus de grupul de monitorizare al Institutului de Cercetare Media din Orientul Mijlociu (MEMRI) și postat în presa socială duminică, fostul ministru iranian de apărare, generalul Hossein Dehghan, a declarat că armata iraniană ar putea distruge bazele militare americane din regiune și ar putea anihila Israelul. 

"Rachetele noastre pot elimina total aceste baze, spuse Dehghan". "Israelul știe că Iranul îl va șterge cu totul de pe fața pământului și îl va distruge total în caz de război", a amenințat omul de încredere al ayatollahului iranian.

Iranul a avertizat marți că noile sancțiuni din SUA, vizând liderul său suprem și alți înalți oficiali, au însemnat "închiderea ușilor diplomatice" între Teheran și Washington, pe fondul tensiunilor sporite.

Președintele Iranului spune că Casa Albă este "afectată de întârzierea mintală". 

Președintele Hassan Rouhani consideră că sancțiunile împotriva liderului suprem Ayatollah Ali Khamenei sunt "scandaloase și idioate", mai ales că nu se pune problema ca înaltul cleric șiit în vârstă de 80 de ani să călătorească în Statele Unite.

Mai multe articole despre:
Iran Teheran război sua iran