MENIU

Iranul a lansat rachete de luptă către o țară vecină

<p>Iranul </p>

Iranul a lansat mai multe rachete în Siria, duminică seara, țintind luptători ISIS, ca urmare a atentatului terorist din Teheran din 7 iunie, revendicat de gruparea teroristă.

Gardienii Revoluţiei, armata de elită a regimului de la Teheran, au anunţat că au lansat duminică, din vestul Iranului, mai multe rachete asupra "bazelor teroriste" din regiunea Deir Ezzor din Siria, controlată în principal de gruparea Stat Islamic (SI), transmite AFP.

Aceste tiruri cu rachete vin ca "represalii" la atentatele comise pe 7 iunie la Parlamentul iranian şi mausoleul imamului Khomeini din Teheran, soldate cu 17 morţi şi revendicate de SI, au precizat Gardienii Revoluţiei, într-un comunicat publicat pe site-ul lor.

Iranul este angajat în Irak şi în Siria, alături de guvernele acestor două ţări, în lupta contra grupărilor rebele şi jihadiste, printre care şi SI. Dar este pentru prima dată, notează AFP, când rachete sunt trase de pe teritoriul iranian contra grupărilor jihadiste din Siria.

"În această operaţiune, rachete cu rază medie de acţiune au fost trase din provinciile Kermanshah şi Kurdistan. Un mare număr de terorişti au fost ucişi iar echipamentele şi armele lor au fost distruse", afirmă comunicatul Gardienilor.

Atacul a vizat "baza de comandă şi de regrupare (...) a teroriştilor din Deir Ezzor, în estul Siriei", mai arată Gardienii Revoluţiei.

După dublul atentat din Teheran, aceştia afirmaseră că vor răzbuna sângele nevinovaţilor ucişi, potrivit Agerpres.

Mai multe articole despre:
Iran Teheran ISIS