MENIU

ÎPS Teodosie nu se lasă ”intimidat” după decesul bebelușului botezat în Suceava: ”Ritualul nu se schimbă, nici vorbă!”

Arhiepiscopul Tomisului refuză schimbarea ritualului botezului

Arhiepiscopul Tomisului a respins, marți seară, varianta modificării regulilor privind botezul în ciuda tragediei de la Suceava, când un bebeluș de doar o lună și jumătate a decedat. Motivul: ritualul apare în Sfintele Canoane, spune ÎPS Teodosie. 

Amintind despre dezbaterea legată de folosirea unei singure lingurițe pentru împărtășania credincioșilor în timpul pandemiei, înaltul prelat a insistat asupra faptului că nici acest ritual nu poate fi schimbat întrucât ”canoanele sunt valabile și peste 1.000 de ani.”

Mărturia CUTREMURĂTOARE a tatălui bebelușului care a decedat după botez: ”Îi curgea sânge din nas, avea un puls foarte scăzut”

”Nu, nicicum nu se schimbă ritualul. Pentru că...o să dau și temeiuri din Sfintele Canoane. Canoanele acestea referitoare la credință sunt valabile și peste 1000 de ani. De aceea nu vom schimba. Nu ne intimidăm. Așa a fost și cu lingurița. Păi cum să schimbi lingurița? Am explicat, lingurița e Maica Domnului. Înlocuiești pe Maica Domnului cu o femeie oarecare? Nici vorbă. Nu se schimbă nimic”, a spus Arhiepiscopul Tomisului la un post TV.

Preotul sucevean cercetat în cazul bebelușului mort după botez, SUSPENDAT din funcție. Ce RISCĂ acesta

Declarația vine în contextul în care, luni, Patriarhia a anunțat că există posibilitatea ca preotul să nu scufunde complet bebelușii, ci doar să le toarne apă pe creștet. 

Citește și: ”Părintele C. Pătuleanu, profesor la Teologie: Botezul nu trebuie făcut neapărat cu scufundarea în cristelniță. Numai Sfântul Sinod poate decide schimbarea ritualului”