MENIU

ÎPS Teodosie la biserica „Izvorul Tămăduirii”: „Mai degrabă mor eu decât să moară biserica aceasta“

ÎPS Teodosie în timpul unei slujbe. Foto/Inquam Photos

Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, a sfințit vineri la biserica din Constanța ridicată pe trotuar și pe care a fost somat să o demoleze, în baza unei decizii a instanței.

Biserica „Izvorul Tămăduirii” din zona Macul Roșu, Constanța. Foto/Arhiepiscopia Tomisului

„Vreau să vină domnul Chiţac (n.r. - primarul Constanței, Vergil Chițac) şi cei din jurul său, că alții îl conduc. Am auzit că este condus de o femeie, city manager. Păcat că un general se lasă condus de alții! (...) Sper să îi vină credinţa.

Mă îndrept și către acei judecători care au dat această sentinţă de demolare a unei biserici. Voi face demersuri. De 20 de ani este această clădire, 20 de ani s-a sfințit aici. Cum să desfiinţezi un altar? Este un sacrilegiu. Nu putem să desființăm un altar de 20 de ani. (...)

Ca să nu îndemne satana pe cineva să începe să atace această biserică, vom pune paza creștinilor aici și câte un preot sau doi să stea de strajă zi și noapte. (...)

Nu voi accepta! Mai degrabă mor eu decât să moară biserica aceasta“, a afirmat IPS Teodosie.

El a spus că se va ruga ca „Dumnezeu să le dea gândul bun primarului Constanței și celor care îl sfătuiesc să fie satrap și crud“ și i-a cerut premierului Nicolae Ciucă să intervină în acest scandal.