MENIU

Ionel Dancă, atac fulgerător la Cîțu și Iohannis după negocierile PNL cu PSD: Nu dau doi bani pe democrație

Ionel Dancă, atac fulgerător la Cîțu și Iohannis

Liberalul Ionel Dancă îi acuză pe Florin Cîțu și Klaus Iohannis că„nu dau doi bani pe respectarea democrației” pentru că au confiscat puterea de decizie din PNL.

„Drama democratiei românești, în acest moment, este că niciunul dintre cei care au preluat ostil puterea de decizie în PNL, de la președintele Klaus Iohannis la noul președinte al partidului până la posibilul candidat de prim-ministru, nu dau doi bani pe respectarea democrației din interiorul Partidului Național Liberal și, implicit, pe democrația din România”, a afirmat fostul purtător de cuvânt al PNL.

Ionel Dancă critică alianța cu PSD pe care pare că o preferă actuala conducere a PNL și îi trimite pe Cîțu și Iohannis la statut.

„Politica de alianțe și de coaliție parlamentară sau guvernamentală precum și candidatul pentru funcția de Prim-ministru se aprobă de către Consiliul National al Partidului Național Liberal.

Potrivit art. 86, lit. c) din Statutul PNL, Biroul Politic Național propune Consiliului Național încheierea de alianțe electorale politice precum și politica de coaliție parlamentară sau guvernamentală. Iar Consiliu Național, în temeiul art. 81, lit. q), aprobă alianțele politice și politica de coaliție parlamentară sau guvernamentală.
Sigur, nu mă astept de la unii care nu au avut vechimea necesară in PNL pentru a candida la funcțiile pe care le ocupă acum să cunoască statutul PNL sau să-l respecte”, concluzionează Ionel Dancă, deputat care se află printre cei care au părăsit grupurile parlamentare ale PNL odată cu fostul președinte Ludovic Orban.