MENIU

Liderul PSD care a murit zilele trecute vroia să vorbească. Cine l-a îngropat

Ioan Stan

Ion Stan a fost a fost preşedinte, vicepreşedinte şi secretar al comisiei parlamentare pentru controlul activităţii SRI şi preşedinte al PSD Dâmboviţa timp de aproape 14 ani. Acesta era considerat un apropiat al serviciilor de informații și un adevărat depozitar al secretelor.

Fostul președinte al PSD Dâmbovița, Ion Stan, a murit cu 11 zile înainte să împlinească 63 de ani. Era la mare cu soția lui, când i s-a făcut subit rău. A fost transportat de urgență la spitalul din Constanța, dar medicii nu l-au putut salva.

El suferea de diabet și avea grave probleme cardiace. Stresul la care a fost supus în ultimii ani plus anul petrecut în închisoare, trădarea pe care nu a putut-o ierta și sentimentele de furie și neputință i-au fost în cele din urmă fatale.

Puțini știu, dar după o lungă perioadă de izolare, Ion Stan dorea să se întoarcă în politică, scrie EVZ.ro. A refuzat dialogul cu presa mult timp. Voia să fie lăsat în pace, să-și revină.

"Trebuia scos din joc pentru că vorbea prea mult, devenise un adevărat pericol. Și l-au scos. L-au scos cu ajutorul celui pe care chiar el l-a adus în partid și l-a crescut, Țuțuianu. Nu l-a putut ierta niciodată. Asta l-a măcinat mult de tot. I-au luat tot. Și când l-au pus pe Țuțuianu și șef la Comisia SRI a fost prea mult. Am crezut că nu-și mai revine", a dezvăluit pentru Evz un membru vechi al PSD Dâmbovița.

În ianuarie 2016, Ion Stan a fost condamnat definitiv, de ÎCCJ, la doi ani de închisoare cu executare, după ce a fost găsit vinovat de trafic de influenţă, după un lung proces. A fost acuzat că ar fi primit bani în campania electorală din 2012 de la oameni de afaceri în schimbul înlesnirii câştigării unor contracte cu statul.

„Ei aveau nevoie de ceva ca să-l scoată definitiv din politică, să-i închidă odată gura pentru că nu se mai oprea și era greu să-l prinzi pe Stan cu ceva pentru că erau prea multe conexiuni periculoase în joc. Și atunci l-au folosit pe Țuțuianu, care a dat informații despre el și declarații împotriva lui, sub identitate protejată. Stan a știut și asta l-a îmbolnăvit. Trădarea, furia... nu a putut să-și mai revinăȚ, a mai spus sursa citata.

Mai multe articole despre:
Ion Stan