MENIU

Ion Iliescu, văzut tot mai rar în public. Cum își petrece timpul fostul președinte al României

Ion Iliescu, fost președinte al României - imagine de arhivă

Fostul președinte al României, Ion Iliescu, pregătește un nou volum de memorii. Fostul lider PSD a fost văzut tot mai rar în ultimii ani în spațiul public. Iese din casă doar pentru scurte plimbări sau pentru a merge la spital, la controale de rutină, susțin apropiații săi. Ultima oară a fost filmat în 2017, la Parchetul General, unde fusese audiat în dosarul Mineriadei. Iar la sediul central al social-democraților, fostul președinte nu a mai călcat de 8 ani. 

În trecut, fostul presedinte Ion Iliescu era nelipsit de la sediul PSD. Chiar dacă nu mai era șef de partid. În calitate de președinte onorific era invitat la toate ședințele importante ale social democraților. Acum, este consultat foarte rar de colegii de partid, spune consilierul acestuia, Ionuț Vulpescu.

“Din păcate, expertiza domnului președinte este foarte puțin folosită, atât în chestiuni care țin de politica de partid, cât mai ales în problematica instituțională din România, deși exista toată disponibilitatea din partea sa”, a declarat Ionuț Vulpescu la digi24.

De altfel, în ultimii ani, Ion Iliescu a fost văzut foarte rar. A ieșit din casă doar pentru plimbări scurte, pentru a merge la spital, la controale de rutină sau pentru intervenții chirurgicale.

“Mai iese la scurte plimbări, dar aproape de casă. La munte nu a mai fost de câțiva ani, nici măcar la Festivalul Enescu nu a mai fost, deși e un fidel melomanț", spune consilierul său. 

Potrivit lui Vulpescu, fostul președinte nu se mai uită nici la televizor prea mult. Preferă transmisiunile meciurilor de snooker și tenis.

Ion Iliescu este un fan al jucătorului Ronnie O'Sullivan, pe care l-a întâlnit la București în 2015. De asemenea, nu ratează nici un turneu de tenis, în special cele de Grand Slam. 

Fostul președinte își scrie și memoriile. Este deja la al doilea volum care va conține perioada dintre Revoluția din 1989 și prezent.  

Mai multe articole despre:
iliescu ion ilescu memorii iliescu