MENIU

ION CRISTOIU, despre scrisoarea fiicei lui LUCIAN BLAGA: "O mare pierdere pentru istoria românilor"

Mă aştept din partea autorităţilor române să apere patrimoniul românilor, a spus Cristoiu.

Dorli Blaga, fiica scriitorului Lucian Blaga, a trimis o scrisoare deschisă prim-ministrului României, Victor Ponta. Fiica scriitorului spune că manuscrisele unor mari scriitori, aflate în posesia fostului „Muzeu al literaturii române”, sunt pe cale de a fi distruse din cauza procedurilor de evacuare a clădirii. Jurnalistul Ion Cristoiu a declarat la REALITATEA TV că acest lucru este o mare pierdere pentru istoria românilor.

"Se mută depozitul. Muzeul Literaturii Române dispare. Puteau fi depozitate şi într-un butoi. Muzeul se închide, el nu va mai fi deschis pentru public. Pe praful ăsta cultural era măcar pentru elevi, mai vedeau un manuscris, pălăria lui Rebreanu. Eu aş deschide o investigaţie în legătură cu retrocedarea acestei case", a spus jurnalistul Ion Cristoiu.

"Având experienţa indiferenţei româneşti acest muzeu nu se mai deschide niciodată.Trebuie să lansăm noi în perioada prezidenţialelor un om care să vorbească despre aceste probleme. Campania prezidenţială este şi o campanie de probleme. Avem nevoie de unul care să vorbească numai de cultura română", a mai spus Cristoiu.

 

Mai multe articole despre:
Ion Cristoiu muzeul literaturii