MENIU

Ion Cristoiu: Gabriela Firea nu a fost dorită de Ciolacu, de când acesta a preluat puterea. Face parte din vechea gardă - ce arată, de fapt, sondajul pentru Capitală

Ion Cristoiu

Jurnalistul Ion Cristoiu a comentat, într-o intervenție la Realitatea PLUS, cifrele celui mai recent sondaj de opinie care răstoarnă scena politică românească. Gabriela Firea ar câștiga detașat Capitala, din poziția de candidat independent, dacă alegerile locale ar avea loc acum.

Ion Cristoiu a comentat cel mai recent sondaj de opinie în care Gabriela Firea apare ca favorită pentru Primăria Capitalei, cu o candidatură independentă. Cristoiu susține că momentul a fost unul prielnic pentru Marcel Ciolacu de a îndepărta un posibil pericol pentru poziția sa de putere.

"Acum o săptămână, am spus că nu mă pot pronunța pentru că nu am cercetare sociologică. Există riscul ca noi, jurnaliștii, și politicienii să se lase influențați de bula în care trăim. Nu știm niciodată efectele în profunzime asupra electoratului. În cazul de față, nu mă miră, pentru că acuzația adusă Gabrielei Firea era prea subtilă pentru electoratul românesc.
 
Marea problemă de 30 de ani a multor politiceni români e că ei cred electoratul nostru prea subtil. În Olanda, faptul că o politiciană ca Gabriela Firea îl cunoștea pe Godei ducea la demisie. În România, cum îl conving eu pe omul simplu că vina ei era faptul că îl cunoștea pe ăla?... E prea subtil.
 
Pentru politiceni, ei trebuie să țină cont de electorat, nu de ce se scrie pe Facebook.
 
Ea nu a fost chemată, nici ea, nici asistenta, asistenta a fost ca martoră, iar ea nu a fost chemată. Nu cred că ar risca cineva în perioada următoare", spune Ion Cristoiu. 
 
Ion Cristoiu: Gabriela Firea nu a fost dorită de Ciolacu 

"Gabriela Firea nu a fost dorită de Marcel Ciolacu încă de când Marcel Ciolacu a preluat puterea. Ea face parte din vechea gardă din care a făcut parte și Olguța Vasilescu, din sursele pe care le am, a încercat să-i arate lui Marcel Ciolacu că nu e o primejdie pentru el. A fost o ocazie foarte bună pentru domnul Marcel Ciolacu de a, să zice, scăpa de ea.

Cred că în perspectiva unei posibilități de a avea candidat comun PNL și PSD, în niciun caz nu s-ar fi putut merge cu Gabriela Firea. A fost un pretext să o forțeze să demisioneze. Stătea bine în sondaje și era o primejdie și pentru Marcel Ciolacu după ce a ajuns premier. 

Inițial, Gabi Firea era candidată la Președinție, așa se spunea în toate sondajele. A fost anul trecut o reuniune la mare și de acolo domnul Ciolacu a reușit să o convingă pe doamna Firea să candideze numai la Primărie. Domnul Ciolacu a scăpat de un candidat la Președinție și apoi probabil s-a gândit să scape și de un candidat la Primărie, în perspectiva în care ia în calcul și un candidat comun PSD - PNL. 

Dacă ați observat, după acest scandal, niciun partid nu a făcut un sondaj, sau să vadă dacă era identificată o vină a Gabrielei Firea. Normal ar fi că toate măsurile luate de șefii de partide să fie pe cercetare sociologică, că au bani", a spus Ion Cristoiu.

Mai multe articole despre:
Ion Cristoiu gabriela firea