MENIU

Iohannis: Voi chema partidele SEPARAT la discuțiile de la Cotroceni. Nu mă interesează teoria CHIBRITULUI

Klaus Iohannis, președintele României

Președintele Klaus Iohannis a infirmat ipoteza că ar urma să-i cheme pe liderii PSD, USR Plus și AUR împreună la negocierile de la Cotroceni privind deblocarea crizei politice și guvernamentale. Întrebat de Realitatea Plus despre acest subiect, șeful statului a lansat din nou atacuri la adresa partidelor care au votat pentru demiterea guvernului Cîțu.

"Partidele vor fi chemate separat la consultări așa cum a fost și până acum. Vor fi consultări și voi trage concluziile după," a afirmat, joi, șeful statului, după vizita făcută la Centrala Nuclearelectrică de la Cernavodă.  

Întrebat dacă ar accepta un guvern minoritar PNL UDMR cu susținere PSD, șeful statului s-a lansat în noi atacuri la adresa partidelor care au dat jos, prin vot, guvernul.

"Pe mine nu mă interesează teoria chibritului, ci un guvern care să poată gestiona bine Româna și asta voi căuta."

Klaus Iohannis a ironizat și acuzațiile că Florin Cîțu ar fi împărțit discreționar bani către primăriile PNL și, în special, către edilii care l-au ajutat să devină președinte al PNL. 

"Mai nou este un hobby al unora de a mă acuza, de a acuza Guvernului de tot felul de lucruri, sunt tactici aplicate în cadrul luptei politice. (....) Probabil e rezultatul unor frustrării că ei nu sunt acolo, la cheia banilor, m-am consulat cu Florin Cîțu și m-a asigurat că sumele vor fi atribuite strict conform nevoilor la nivel local."

 

Mai multe articole despre:
klaus iohannis citu demitere scandal consultari