MENIU

Iohannis, vinovat de înaltă trădare? Cum a răspuns ministrul Justiţiei

Ministrul justiției, Tudorel Toader, a comentat presupusa acuzație de înaltă trădare comisă de președintele Klaus Iohannis și a subliniat că, până acum, nu s-a apelat la expertiza sa în domeniul juridic.

Liviu Dragnea a fost cel care le-a cerut social-democraţilor, acum o lună de zile, să depună o plângere penală pentru înaltă trădare pe numele lui Klaus Iohannis: "Domnule Drăghici, împreună cu domnul Iordache, care este prieten la cataramă cu domnul Iohannis şi cu sprijinul de specialitate al domnului Toader, vă rog ca după Anul Nou să depuneţi acea plângere pentru înaltă trădare împotriva lui Klaus Werner Iohannis".

Preşedintele a replicat că depunerea unei plângeri penale împotriva sa pentru înaltă trădare reprezintă un demers politicianist şi ⁣o fantezie a pesediştilor. “Este un demers politicianist, care, din capul locului, este sortit eşecului. Nu poate nimeni să facă o plângere penală împotriva preşedintelui, iar pentru înaltă trădare este o procedură foarte complicată, parlamentară care, în primul rând, nu are niciun suport. Este o fantezie a pesediştilor”, a spus atunci Klaus Iohannis.

În această seară, Tudorel Toader a dat replica.

"În 2006, în România au fost abrogate insulta și calomnia. Mai târziu chiar și adulterul. De ce s-au abrogat? În numele libertății de exprimare. Eu chiar le spun studenților că s-au abrogat insulta și calomnia, care apără onoarea și demnitatea, pentru că au căzut probabil în desuetudine. Adică, dacă românii nu se mai insultă, nu se mai calomniază, nu are rost să mai reglementezi fapta respectivă.

N-aș spune că cine a promovat abrogarea e prima soprană în aria calomniei, dar nici nu aș putea să neg. Sigur că nu e greu să arunci o anatemă despre cineva, dar eu voi respecta limitele mele de competență, pe de o parte, limitele mele de ministru al justiției, pe de altă parte.

S-a spus acolo, într-un cadru despre care faceți referire că X și Y să facă cadrul de sesizare și dacă e nevoie să apeleze la expertiza mea. Nu s-a apelat până în momentul acesta, nu m-am deranja dacă nu s-ar apela, nu am văzut un astfel de draft, încât nu pot să ma exprim. Trebuie să-i conserv limitele mele de competență", a declarat Tudorel Toader la Antena 3.

De asemenea, Tudorel Toader s-a referit şi la Klaus Iohannis. Ministrul Justiţiei consideră că actualul președinte "nu are fler" și "nu are abilitate socială", comparativ cu fostul președinte, Traian Băsescu, cel care "avea fler" și "simțea lucrurile".

Totodată, ministrul Justiției a precizat că Traian Băsescu era consiliat mai bine decât Klaus Iohannis.

CITEŞTE AICI CE A SPUS TUDOREL TOADER DESPRE IOHANNIS!

 

.