MENIU

Iohannis: Moscova, vizată de măsuri care vor impune costuri MASIVE și SEVERE. Trebuie impuse sancțiuni și pentru Belarus

Președintele României, Klaus Iohannis

Președintele Klaus Iohannis afirmă, într-un mesaj postat în această dimineață pe pagina sa de Facebook, că la  reuniunea extraordinară a Consiliului European de joi seara s-a agreat un pachet de măsuri restrictive suplimentare, "care va impune costuri masive și severe Rusiei pentru acțiunile sale împotriva Ucrainei". În plus, șeful statului spune că susține, în continuare, "pregătirea unor sancțiuni individuale și economice suplimentare, care să vizeze și Belarus". 

"La reuniunea extraordinară a Consiliului European de aseară, am agreat un pachet de măsuri restrictive suplimentare, care va impune costuri masive și severe Rusiei pentru acțiunile sale împotriva Ucrainei.

Susțin, totodată, pregătirea, în continuare, a unor sancțiuni individuale și economice suplimentare, care să vizeze și Belarus.

Am pledat, la Bruxelles, pentru atenuarea impactului negativ al acțiunilor Rusiei asupra Republicii Moldova și Georgiei, state partenere care resimt deja presiunea din partea Moscovei, accentuând importanța oferirii sprijinului financiar necesar pentru consolidarea rezilienței partenerilor.

Ne confruntăm cu cea mai mare provocare din istoria recentă a Europei și este absolut necesară și pe mai departe coordonarea strânsă a reacțiilor și a abordărilor cu aliații euroatlantici, în special SUA și NATO", afirmă Iohannis, în mesajul postat de pe Facebook.