MENIU

Iohannis, întâlnire cu premierul Japoniei: „Este un moment istoric și un semnal de creștere substanțială a investițiilor japoneze în România”

Președintele României, Klaus Iohannis, a avut marți, la Tokyo, într-o vizită oficială pe care o întreprinde în Japonia, o întâlnire cu prim-ministrul Japoniei, Fumio Kishida.

„Am semnat astăzi, împreună cu prim-ministrul Japoniei, Fumio Kishida, Parteneriatul Strategic dintre țările noastre. Este un moment istoric și un semnal de creștere substanțială a investițiilor japoneze în România. Vorbim de exemple concrete, precum construcția podului suspendat de la Brăila, dar și de alte potențiale lucrări de infrastructură complexă. Suntem interesați de tehnologiile nipone pentru rezistența seismică și, totodată, de proiecte inovatoare în domeniul energiei, inclusiv al celei nucleare.

De asemenea, am pus astăzi bazele pentru crearea în România a unui centru de producție de optică de mare putere, în sprijinul activităților experimentale cu Laserul de la Măgurele. Sunt pe deplin convins că relațiile dintre România și Japonia se vor intensifica, în beneficiul generațiilor viitoare”, a transmis Klaus Iohannis.

Mai multe articole despre:
iohannis japonia investitii