MENIU

Iohannis îl contrazice pe Tusk privind relaţia cu SUA

<p>Iohannis &icirc;l contrazice pe Tusk</p>
<p>Iohannis &icirc;l contrazice pe Tusk</p>

Klaus Iohannis nu este atât de pesimist cu privire la relația cu SUA, precum este Donald Tusk, presedintele Consiliului European! Preşedintele României spune că el a militat pentru întărirea legăturii transatlantice, după ce şeful Consiliului European, Donald Tusk, a avertizat liderii Uniunii Europene să se pregătească pentru cel mai sumbru scenariu în raport cu Statele Unite.

"Noi nu suntem asa pesimisti precum domnul Tusk. Nu stiu de ce e asa pesimist. Si ieri m-am exprimat clar, si nu am fost singurul, pentru intarirea relatiei transaltraltice.

Si dl Stoltenberg (secretarul general al NATO - n.red.) a subliniat ca nu e un fir singular, o relatie are mai multe fire, unele slabesc, altele se intaresc.

De exemplu, fondurile alocate din SUA pentru fortele armate in Europa au crescut cu 40%. Relatia pe securitate este in continua consolidare", a sustinut presedintele Klaus Iohannis, vineri, la Bruxelles.

Seful Consiliului European, Donald Tusk, a avertizat liderii Uniunii Europene sa se pregateasca pentru cel mai sumbru scenariu in raport cu SUA.

"In ciuda eforturilor noastre neincetate de a mentine unitatea Occidentului, relatiile transatlantice se afla sub o presiune imensa din cauza politicilor presedintelui Trump. Cred ca in timp ce trebuie sa speram pentru ce e mai bine, trebuie sa ne pregatim pentru cel mai sumbru scenariu", a afirmat Donald Tusk, intr-o scrisoare adresata liderilor UE inaintea summit-ului Consiliului European.

Mai multe articole despre:
donald tusk Klaus Iohannis