MENIU

Iohannis: Guvernul a plafonat prețul lemnelor de foc pentru a preveni specula

Lemne de foc (Profimedia)

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, că Guvernul a decis să plafoneze preţul lemnelor de foc pentru a preveni anumite speculaţii și creșteri nejustificate de preţuri, în contextul crizei de energie și a scumpirii fără precedent a gazelor naturale și curentului electric.

"Tocmai pentru a nu exista probleme acolo unde încălzirea se realizează cu lemne, Guvernul a venit cu această plafonare pentru a preveni anumite speculaţii care ar putea să apară în situaţia în care avem o criză energetică şi unii furnizori poate ar cere preţuri exagerate pentru lemne şi noi ştim că foarte mulţi consumatori vulnerabili au încălzirea cu lemne. Pentru a preveni probleme sociale, Guvernul a venit cu această măsură", a spus şeful statului, înaintea  primei reuniuni a Comunităţii Politice Europene, care are loc la Praga.

Guvernul a aprobat, miercuri, plafonarea la 400 lei a preţului pe metrul cub de lemn de foc, o măsură care ar urma să ajute circa 3 milioane de gospodării, în special din mediul rural, pentru a trace mai ușor iarna, în condițiie în care prețurile încălzirii cu gaze naturale sau energie electrică au explodat. 

Mai multe articole despre: