MENIU

Ce greșeală majoră a făcut Iohannis după acceptarea lui Dăncilă ca premier

Dancila, test cu Iohannis

Președintele Klaus Iohannis ar trebui să se implice în identificarea unor fisuri în majoritatea PSD-ALDE în contextul moțiunii de cenzură depuse de Opoziție.

"Să nu uităm că președintele a fost cel care a acceptat candidatura doamnei Dăncilă. Îi revine totuși misiunea de a fi mai activ în identificarea căilor prin care doamnă Dăncilă poate fi înlăturată de la guvernare", a explicat Ioan Stanomir, profesor de drept constituțional.

Moțiunea de cenzură respinsă miercuri de Parlament ar fi trebuit pregătită, adică negociată cu membrii PSD-ALDE, care ar fi trebuit lămuriți că păstrarea Vioricai Dăncilă în funcția de premier este "o dezonoare pentru România și o vulnerabilitate pentru națiune", spune Ioan Stanomir.

"O moțiune de cenzură nu trebuie doar depusă, ci și pregătită. Ea presupune un efort concertat de identificare a fisurilor în majoritatea PSD-ALDE și de exploatare a acestor fisuri în folosul debarcării doamnei Dăncilă. Aceste elemente nu au fost întrunite ieri. În mod evident, pentru o parte însemnată a opiniei publice, ceea ce trăim este un scandal, dar pentru membrii onoratei majorități se pare că incompetența doamnei Dăncilă nu este un argument suficient", a comentat Ioan Stanomir potrivit Ziare.com.

Întrebat dacă președintele Klaus Iohannis ar trebui să încerce o mediere între Putere și Opoziție, Ioan Stanomir a răspuns: "Președintele ar fi trebuit să se implice în identificarea acestor fisuri în majoritatea PSD-ALDE".

Potrivit Constituției, căderea Guvernului României se poate produce doar "prin intermediul unei moțiuni de cenzură sau prin demisia doamnei Dăncilă".

Mai multe articole despre:
moţiune de cenzură Klaus Iohannis