MENIU

Iohannis aplică același "termen rezonabil" ca și PSD: "Au amânat 2-3 luni decizia pentru Tăriceanu"

Iohannis, atac la binomul Dragnea-Tăriceanu

Președintele Klaus Iohannis a declarat că se inspiră de la PSD în interpretarea "termenului rezonabil" în care trebuie să răspundă unei solicitări, făcând referire la amânarea deciziei în Senat cu privire la ridicarea imunității lui Călin Popescu Tăriceanu.

Întrebat de jurnaliștii de la Palatul Cotroceni dacă nu a depășit un "termen rezonabil" în răspunsul referitor la nominalizările de miniștri venite de la PSD, Klaus Iohannis a replicat că se inspiră de la PSD:

"M-am documentat un pic cum acționează pesediștii, ca să luăm aceeași măsură. Aflăm că la Senat s-a depus o solicitare de acceptare a urmăririi penale pentru o persoană, președintele Senatului. Am așteptat un vot sau o rezoluție, ei ce gândiți? Parlamentul, controlat de o majoritate pesedistă a considerat că un termen rezonabil la o solicitare instituțională este de 2-3 luni, au amânat dezbaterea și votul până în sesiunea de februarie. Putem să ne inspiram de aici dacă avem de a face cu PSD, că un termen rezonabil poate să fie și 2-3 luni de zile", a explicat Iohannis.

Reamintim că DNA a transmis, în 7 noiembrie, Senatului cererea de avizare a începerii urmăririi penale în cazul lui Tăriceanu, acuzat de luare de mită în dosarul Microsoft.

Senatorii au amânat luarea unei decizii în Comisia Juridică și nu vor vota în sesiunea parlamentară actuală solicitarea DNA privind începerea urmăririi penale pe numele lui Tăriceanu.

Klaus Iohannis, ATAC devastator la Dăncilă și Dragnea

Mai multe articole despre:
Klaus Iohannis