MENIU

"Nu cumva Lia Olguța Vasilescu este antisemitul pe care îl caută PSD?"

<p>Lia Olguța Vasilescu </p>

Acuzații incredibile aduse de Ilan Laufer președintelui Klaus Iohannis, după ce șeful statului a refuzat să-l numească în funcțiile de vicepremier și ministru al Dezvoltării. Omul de afaceri susține că Iohannis l-a respins pentru că este evreu.

Apar reacții din spectrul politic după acuzațiile de antisemitism aduse președintelui Iohannis.

Senatorul USR Vlad Alexandrescu îi amintește lui Ilan Laufer de un discurs al Olguței Vasilescu din Parlament și îl întreabă: "Nu cumva ea este antisemitul pe care îl căutați? Este mizerabil și cinic ce faceți! Vă folosiți de Holocaust pentru agenda politică a PSD".

"Klaus Iohannis este antisemit, domnule Laufer? Aflați că Olguța Vasilescu, colega dvs. de partid și de guvern, a declarat în Parlamentul României că Mareșalul Ion Antonescu a fost un erou al neamului. A negat contribuția lui masivă la Holocaust, ba chiar a spus că ar fi salvat evreii români.

De colega dumneavoastră care apăra statuile ridicate în cinstea unui criminal de război și aliat al lui Hitler ce părere aveți, domnule Laufer? Nu cumva ea este antisemitul pe care îl căutați? Este mizerabil și cinic ce faceți! Vă folosiți de Holocaust pentru agenda politică a PSD.

Citiți tot discursul ei dacă nu mă credeți și poată înțelegeți că Președintele v-a refuzat pe motiv de incompetență, nu de antisemitism. Asta a declarat doamna deputat Olguța Vasilescu pe data de 4 iunie 2002 de la Prezidiul Camerei Deputaților, împotriva ordonanței care interzicea simbolurile fasciste, rasiste sau xenofobe", a scris Vlad Alexandrescu pe pagina sa de Facebook.

Merită amintită în context și remarca nefericită a Olguței Vasilescu după protestul din 10 august, prin care pune semnul egalității între poporul german și antisemitism: „Ca neamţ, să vorbeşti de gazare, trebuie să ai mult curaj”, a spus Vasilescu.

Mai multe articole despre:
Vlad Alexandrescu Ilan Laufer