MENIU

Ioana Stăncel AVERTIZEAZĂ că valul cu OMICRON este certitudine: „Mă aștept să crească numărul de cazuri, fiind o tulpină înalt contaminantă”

Expert, avertisment: Val de OMICRON în România

Ioana Stăncel - expert în politici de sănătate spune că este o certitudine faptul că ţara noastră se va confrunta cu un val de infectări cu noua tulpină OMICRON.

„Este certitudinea că vom avea cazuri cu infecția cu această tulpină Omicron, fie din import acum când au venit aceste curse din Africa de Sud, fie din import din continentul european unde deja observăm întinderea ca într-o pată de ulei la nivelul aproape a întregului continent.

Mă aștept deja să avem în ţară cu această nouă tulpină, să apară focare şi ulterior transmitere comunitară, probabil undeva la sfârşitul lunii Decembrie, mijlocul lunii Ianuarie. Aceste focare sunt ocazionate din import de călătoriile din diaspora care vin în România şi de aceste târguri, perioada vacanțelor, taberelor, concediilor. Mă aștept să crească numărul de cazuri, fiind o tulpină înalt contaminantă”, a declarat Ioana Stăncel la un post TV.

Mai multe articole despre:
ioana stancel expert omicron