MENIU

Ipoteză surprinzătoare: "Liviu Dragnea a fost protejat de Traian Băsescu"

Jurnalista Ioana Ene Dogioiu lansează o ipoteză surprinzătoare. Aceasta spune că liderul PSD, Liviu Dragnea, a fost protejat de fostul preşedinte Traian Băsescu.

"Dragnea, cârtița lui Băsescu în PSD. Va fi salvat din nou?" este titlul editorialului publicat joi de jurnalista Ioana Ene Dogioiu. 

A fost protejat Liviu Dragnea ? Şi dacă da, cine l-a protejat?

"Un răspuns tranșant și foarte bine argumentat vine de la fostul președinte al ANRMAP din perioada Guvernului Boc, Cristina Trăilă: Liviu Dragnea a fost protejat de Traian Băsescu. "În martie 2011 a existat un raport al auditului Comisiei Europene care a verificat 4 consilii județene, dintre care trei au primit posibile corecții financiare privind fondurile europene, pe care ulterior statul român le-a și acceptat. Propunerea Comisiei Europene a fost de 100% corecție financiară", povestește Cristina Trăilă. "Ulterior ANRMAP, că autoritate de control în zona achizițiilor publice, s-a sesizat și a declanșat un control la CJ-urile vizate. Raportul ANRPAM a fost făcut public în 28 septembrie 2011 și a fost transmis tuturor instituțiilor abilitate, începând cu DNA și Consiliul Concurenței", spune dna Trăilă. Dar ce să vezi?

"In interiorul Ministerul Dezvoltării au existat discuții și în urmă unei negocieri între autoritatea contractantă (CJ Teleorman - n.red) și Ministerul Dezvoltării s-a ajuns la o corecție de 8%, care nici nu știu să fi fost achitată de CJ. Ulterior, a venit o OUG, în vremea Guvernului Ponta, în urmă căreia toate aceste corecții au fost preluate de stat. Conflictul dintre mine, Traian Băsescu și Elena Udrea a pornit de la acest control, și pentru asta s-a cerut înlocuirea mea din funcție vreme de un an de zile, însă Emil Boc a refuzat", spune Cristina Trăilă", scrie jurnalista. 

 

Citeşte tot materialul AICI.