MENIU

VIDEO. Investiţiile de mântuială ale unei primării din România: "Şi-au băgat nişte bani în buzunar"

Bani investiţi într-o lucrare de mântuială. Primăria oraşului Calafat a construit un teren de sport pe malul Dunării, la câţiva metri de apă, într-o zonă inundabilă. Autorităţile recunosc că de fiecare dată când apa va creşte, terenul va fi inundat.

Primarul oraşului Calafat susţine că în urmă cu opt luni au fost asfaltate mai multe străzi din localitate. Atunci opt tone de bitum au rămas în plus, aşa că s-a amenajat şi un teren de tenis pe malul Dunării. Nimeni nu a luat însă în calcul că zona este inundabilă. Edilul susţine că nu au fost cheltuiţi mulţi bani, doar aproximativ 2.000 de lei, iar ideea i-a aparţinut directorului instituţiei.

"Nu este inundabilă în fiecare an, se întâmplă o dată la 3-4 ani, asta nu înseamnă că se şi distruge terenul. Eu cred că rezistă", a declarat Lucian Ciobanu, primarul din Calafat.

"Probabil trebuia să mă şi sfătuiesc cu cineva, dar asta a fost o situaţie… nu ştiu unde era domnul primar", a explicat Gigi Pîrvan, director Primăria Craiova.

Oamenii cred că autorităţile au făcut lucrarea fără cap. Deşi edilul susţine că în Calafat nu mai sunt gropi, localnicii sunt de altă parere.

"Acum e bine că e Dunărea scăzută, dar primăvara? Ajunge apa acolo. Cine l-a făcut, l-a facut cu un cap. Eu cred că şi-au bagat nişte bani în buzunar", a declarat un localnic.

Primăria oraşului Calafat nu se află la prima investiţie de acest gen. În anul 2014 a obţinut de la Uniunea Europeană 300.000 de euro pentru amenajarea unui heleşteu. Lacul a a secat complet la două luni după inagurare, iar autorităţile au aruncat vina pe constructor.