MENIU

Invențiile create de femei fără de care lumea cu siguranță nu ar mai fi arătat la fel

Reprezentantele sexului frumos reprezintă „creierele" din spatele multor invenţii fără de care lumea nu ar mai fi cea pe care o cunoaştem. Iată o listă cu cele mai celebre invenții create de femei.

Berea

Istoricul Jane Peyton susţine că femeile din Mesopotamia antică sunt primele care au produs şi au băut licoarea cunoscută astăzi sub denumirea de bere, chiar dacă nu poate fi stabilită o perioadă exactă petru apariţia acesteia.

Ștergătorul de parbriz

Pentru orice șofer ștergătorul de parbriz este un ajutor foarte mare pe vreme defavorabilă. Ei bine prima care s-a gândit la așa ceva a fost Mary Anderson în 1903.

Sistemul de energie solară

Doctorul de origine maghiară Maria Telkes este „responsabila" pentru sistemul de transformare a energiei termice solare în energie electrică. Povestea acestui sistem a început în 1925, când ea s-a mutat în SU, pentru a lucra la Institul de Tehnologie din Massachusetts (MIT), la proiectul de cercetare al energie solare.

Seringa medicală

Considerată una dintre minunile medicinii moderne, seringa medicală manevrabilă cu o singură mână este instrumentul patentat de Letitia Geer, în 1899.

Frigiderul electric modern

Florence Parpart a inventat în 1914 ceea ce azi este frigiderul electric, iar la 1900 reuşea să patenteze o maşină de curăţat străzile, pe care a reuşit să o vândă în SUA.

Pluta de salvare

Maria Beasley este inventatoarea plutei de salvare, idee care i-a venit în 1882, asta pe lângă o maşinărie care producea butoaie.

Frigiderul electric modern

Florence Parpart a inventat în 1914 ceea ce azi este frigiderul electric, iar la 1900 reuşea să patenteze o maşină de curăţat străzile, pe care a reuşit să o vândă în SUA.

Maşina de spălat vase

Maşina de spălat vase a fost inventată de Josephine Cochrane în 1887, invenţie pe care a prezentat-o proprietarilor de hoteluri fără să fie însoţită la demonstraţiile făcute şi la încheierea contractelor de soţ, fraţi sau de tată, îndrăzneală ieşită din comun pentru acea perioadă.

Încălzitorul pentru maşină

Primul sistem de încălzire pentru interiorul maşinii, într-o formă rudimentară, a fost patentat în 1983 de Margaret A. Wilcox, o şoferiţă din secolul 19. Tot ea a fost cea care a reuşit să inventeze o maşină de spălat atât vase, cât şi rufăria murdară.

Jocul Monopoly

Unul dintre cele mai populare jocuri din lume, Monopoly, a fost inventat de Elizabeth Magie în 1904, dar la acel moment se numea The Landlord's Game. Jocul închipuit de Magie s-a dorit o formă de a critica nedreptăţile capitalismului sălbatic, abordare cu atât mai ironică dacă ţinem cont de faptul că 30 de ani mai târziu ideea jocului a fost preluată în mod forţat de Charles Darrow, care a vândut ideea către Parker Brothers.

Sursa

Mai multe articole despre:
bere femei invenţii