MENIU

Inundațiile fac ravagii în SUA. Cel puţin 8 persoane au murit în urma ploilor torențiale - FOTO

Inundațiile fac ravagii în SUA / Foto: Profi Media

Ploile torențiale fac ravagii în statul american Kentucky. Cel puţin opt persoane au murit în urma inundaţiilor masive, a anunţat guvernatorul local, care se teme însă că bilanţul victimelor ar putea fi mult mai mare.

„Se va dovedi că aceasta a fost una dintre cele mai grave, devastatoare şi mortale inundaţii din istoria recentă", a declarat guvernatorul Andy Beshear, în contextul în care numărul dispăruţilor nu este cunoscut, iar meteorologii au prognozat ploi abundente până vineri, informează AFP.

Guvernatorul Andy Beshear, reprezentant al Partidului Democrat, a decretat stare de urgenţă în mai multe comitate, unde patru elicoptere ale Gărzii Naţionale, precum şi bărci semirigide au fost trimise pentru a participa la operaţiunile de salvare.

În apropiere de Jackson, echipele de intervenţie i-au evacuat cu ajutorul unei mici bărci pe localnicii care purtau veste de salvare, transportându-i în afara unei zone în care râul Kentucky a ieşit mult din matca sa obişnuită, inundând numeroase clădiri şi locuinţe, iar nivelul apei a depăşit câteva zeci de centimetri.

Puţin mai departe, un cuplu încerca să salveze ceea ce mai putea fi salvat din casa lor inundată, înghesuind obiecte de mobilier într-o camionetă de mari dimensiuni.



Numărul persoanelor date dispărute nu este cunoscut, pentru că "nu avem în continuare acces în anumite locuri" din cauza curenţilor puternici de apă, a precizat guvernatorul Andy Beshear.

„Mulţi oameni au nevoie de ajutor. Facem tot ce putem pentru a ajunge la fiecare dintre ei", a adăugat el.

Aproximativ 25.000 de persoane au rămas de joi fără electricitate, iar unele dintre ele şi fără apă curentă în acest stat american.

Preşedintele Joe Biden a fost informat în legătură cu situaţia din Kentucky, a declarat purtătoarea lui de cuvânt, Karine Jean-Pierre. Directoarea agenţiei americane de gestionare a catastrofelor (FEMA), Deanne Criswell, se va deplasa vineri în zonele sinistrate.

Mai multe articole despre:
inundatii sua victime inundatii sua