MENIU

Inundațiile au făcut ravagii în Nigeria. Cel puțin 50 de morți și sute de case distruse

Foto cu caracter ilustrativ / Profi Media

Inundațiile au făcut ravagii în Nigeria. Cel puțin 50 de persoane au murit și multe au fost strămutate după ploile torențiale, potrivit CNN.

„Am pierdut aproximativ 50 de persoane din cauza inundațiilor", a declarat Sani Yusuf, secretarul executiv al Agenției de stat pentru gestionarea situațiilor de urgență (SEMA) din statul nigerian Jigawa.

Yusuf a mai spus că cel puțin 237 de case au fost avariate numai în zona Balangu, forțând oamenii să se mute în tabere temporare. Unsprezece tabere temporare au fost înființate pentru cei strămutați, a explicat oficialul.

Ministrul federal nigerian al Afacerilor Umanitare, Sadiya Farouq, a vizitat zonele afectate și a distribuit ajutoare. Farouq a precizat că președintele nigerian Muhammadu Buhari a ordonat ministerului să activeze Agenția Națională de Management al Situațiilor de Urgență pentru a oferi sprijinul necesar celor afectați de inundații.

Multe părți din Jigawa sunt vulnerabile la inundații după ploi torențiale. La începutul lunii august, aproximativ șapte persoane au murit și zeci de clădiri au fost distruse în urma inundațiilor provocate de ploile abundente în șapte districte din nord-estul statului nigerian.

Inundaţii în Afganistan

Inundațiile au făcut prăpăd și estul Afganistanului. Cel puţin 29 de persoane au murit și aproximativ 100 au fost date dispărute.

Zeci de locuinţe au fost distruse în estul Afganistanului, în urma potopului, relatează AFP.

Ploi diluviene au avut loc în ultimele 24 de ore în provinciile Parwan, Kapisa şi Nangarhar.

Cel puţin 20 de persoane au murit, iar alte peste 50 au fost rănite în Parwan, potrivit unui purtător de cuvânt al Ministerului însărcinat cu gestionarea catastrofelor, Mohammad Naseeb Haqqani.

Cinci persoane au murit în provincia Kapisa, iar patru în Nangarhar, a anunţat el.

Aproximativ 100 de persoane au fost date dispărute în Parwan, anunţă un purtător de cuvânt al guvernatorului provinciei, Hekmatullah Shamim.

Echipe de salvare şi de ajutor de urgenţă au fost trimise în zonele afectate.

Mai multe articole despre:
inundatii nigeria