MENIU

Inundații în Craiova și Drobeta după vremea extremă: Străzi inundate, mașini luate de ape - Imaginile dezastrului

Inundații în Craiova și Drobeta după vremea extremă: Străzi inundate, mașini luate de ape, acoperișuri căzute

Furtunile au făcut ravagii în Craiova și Drobeta-Turnu Severin. În jumătate de oră, în Craiova a plouat cât în trei săptămâni. Zeci de acoperișuri au fost luate de vânt și aruncate pe străzi. Aproape 50 de autoturisme au fost blocate în ape sau distruse de copacii căzuți, iar un pasaj a fost inundat complet. Autoritățile au transmis mesaje RO-Alert de cod roșu de viitură și i-au îndemnat pe oameni să nu iasă din case. 

A fost dezastru în Craiova după o ploaietorențială, însoțită de vijelie puternică, care a durat 50 de minute. În afara străzilor inundate, a copacilor căzuți și acoperișuri smulse de vânt, nu au fost raportate victime omenești.

Canalizările nu au mai făcut față, iar pe unele străzi apa a ajuns până la jumătate de metru adâncime. Mașinile au rămas blocate prin pasaje sau au fost mutate din loc de șuvoaiele de apă.
 
 
„Până la ora 22.30, au fost primite 103 apeluri pe Tel. Cetățeanului și telefonul dispeceratului Poliției Locale Craiova. Foarte multe apeluri nu au putut fi preluate, însă, din cauză că s-a sunat în permanență. Au fost 53 de pomi căzuți, 28 de străzi inundate, 19 acoperișuri de bloc căzute, 36 autoturisme avariate din cauza pomilor căzuți și a acoperisurilor prăbușite, 11 mașini au rămas blocate în apă”, a anunșat primarul Craiovei - Lia Olguța Vasilescu.

Acestea sunt doar câteva dintre mașinile luate pe sus de ape. Cel puțin 50 de autoturisme au fost blocate în inundații sau distruse de copaci și acoperișurile aruncate de vânt.

Peste 100 de apeluri au fost primite de autorități, iar altele nici măcar nu au putut fi preluate pentru că localnicii au sunat în permanență.

Vântul puternic a smuls bucăți imense de tablă și lemn din acoperișurile blocurilor. Multe au căzut în intersecții, iar oamenii au primit mesaje Ro Alert pentru a nu ieși din case.

Și acoperișul bisericii de la Mănăstirea Șerbănești a fost luat pe sus de furtună.

Acesta a fost purtat de vântul puternic chiar peste firele de înaltă tensiune.

În alte zone, vijelia a doborât și stâlpi de iluminat și copaci, iar zeci de mașini au fost distruse.

Un pasaj a fost inundat complet, iar salvatorii au fost nevoiți să intervină cu barca. Și un mall din municipiu a fost inundat.

Și în Mehedinți au căzut mai mulți copaci. La Drobeta au fost distruse mai multe mașini parcate, iar acoperișul unui bloc a fost smuls de vânt și aruncat într-o gospodărie. Doi copaci au căzut pe mașini, în Drobeta Turnu Severin, la intersecția străzilor Horațiu - Calomfirescu. Pompierii au intervenit la fața locului, pentru degajarea acestora. Pagubele materiale nu sunt foarte ridicate. Cei de la ISU au intervenit și la alte astfel de solicitări, dar și pentru a degaja un acoperiș căzut de pe un bloc, pe o anexă gospodărească, potrivit Actual de Mehedinți.