MENIU

Întrebarea de la referendum îi încaieră pe aliaţii ALDE şi PSD

Întrebarea de la referendum separă apele în coaliţia de guvernare. PSD se bate cu pumnii în piept că românii vor şti ce votează. Sunt un popor „inteligent", spun social-democraţii. ALDE este de altă părere.

Politicienii de la ALDE sunt de părere că întrebarea de la referendum trebuia să fie mai clară. Statul va plăti 164 de milioane de lei pentru a afla dacă cetăţenii vor ca în Constituţie cuvântul „soţi" să fie înlocuit cu sintagma „bărbat şi femeie".

Întrebarea de la referendum a deschis un nou front de neînţelegere între ALDE şi PSD pe lângă altele, cum ar fi legea offshore, suspendarea preşedintelui Iohannis sau candidatul ideal pentru alegerile prezidenţiale.

ALDE susţine că românii nu cunosc legea la care face referire întrebarea de la referendu. Parlamentarul Ion Popa spune că întrebarea trebuia să fie formulată concret.

PSD este convins că "românii sunt inteligenţi" şi întrebarea nu le va pune probleme. Asta consideră Emanoil Savin, care este convins că nu vor fi probleme legate de întrebarea „Sunteţi de acord cu Legea de revizuire a Constituţiei României în forma adoptată de Parlament?"

Cele două partide de alianţă nu sunt de acord nici cu privire la urgenţa referendumului, în timp ce PSD a insistat pentru luna octombrie, ALDE spunea că priorităţile sunt altele.

Mai multe articole despre:
referendum întrebarea de la referendum