MENIU

Intrarea în Cipru, CONDIȚIONATĂ de două teste Covid negative. Măsura se aplică inclusiv accinaților

Cipru

​Persoanele care merg în Cipru vor trebui să efectueze două teste PCR COVID-19: unul înainte de intrarea în ţară şi unul imediat după sosire. Măsura este valabilă în perioada 4-15 ianuarie, atât pentru nevaccinați, cât și pentru vaccinați și vine pe fonul creșterii cazurilor de infectare cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 7 zile.

 
Potrivit unei notificări postate pe site-ul oficial Cyprus Flight Pass, primul test PCR nu trebuie să fie mai vechi de cel mult 48 de ore în momentul sosirii. În plus de asta, persoanele care nu sunt vaccinate cu doza booster trebuie să facă un test rapid antigen la 72 de ore după sosire. De această măsură sunt scutiți copiii sub 12 ani.
 
Costul testelor trebuie suportat de fiecare persoană în parte.

Noile măsuri luate de autorități au ca scop limitarea răspândirii variantei Omicron a COVID-19 și se aplică atât celor vaccinaţi, cât şi celor nevaccinaţi începând din 4 ian ianuarie, de la ora 23:00 (21:00 GMT), urmând să fie valabile cel puțin până pe 15 ianuarie.
 
Potrivit ultimelor informații furnizate de Ministerului Sănătăţii de la Nicosia, pe data de 2 ianuarie au fost înregistrate 3.538 de cazuri. Cu o săptămână mai devreme fuseseră raportate 1.925 de cazuri.