MENIU

Intervenție dificilă pe munte - O turistă cu probleme medicale a fost salvată din Râpa Roșie

Interventie pe munte

O turistă din Brăila aflată sâmbătă în rezervaţia geologică Râpa Roşie, în "Canionul" României, a avut nevoie de ajutor medical, după ce a prezentat o stare generală alterată, ea fiind transportată la bază cu o aleză.

"SMURD Sebeş a fost solicitat să intervină pentru acordarea primului ajutor medical în localitatea Sebeş, zona Râpa Roşie. Din informaţiile preliminare ar fi fost vorba despre o persoană de sex feminin, turistă, cu SGA (stare generală alterată), din judeţul Brăila. La sosirea echipajului SMURD în zona locului solicitării, au constatat faptul că victima se afla la aproximativ 500 de metri distanţă de drumul principal, într-o zonă greu accesibilă. După evaluarea primară a victimei, aceasta prezenta o stare generală alterată, fiind nevoie ca transportul acesteia să fie făcut cu o aleză", a transmis Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Alba.

Din cauza drumului greu accesibil şi foarte abrupt, pentru ca transportul victimei să se poată face în siguranţă, au venit în ajutorul echipajului SMURD şi patru subofiţeri, tot de la Garda de intervenţie Sebeş.

"După ce echipajele trimise la locul solicitării au reuşit să coboare victima, aceasta a fost predată echipajului SMURD, ulterior fiind transportată la Spitalul Municipal din Sebeş. Victima se află în afara oricărui pericol", a precizat ISU Alba.

Râpa Roşie este o rezervaţie geologică cu o suprafaţă de 10 hectare. Pereţii săi au înălţimi cuprinse între 80 şi 100 de metri. Apa a săpat pe un substrat variat (pietrişuri, nisipuri cuarţoase, gresii) forme ciudate: coloane, turnuri, piramide - toate de culoare roşiatică, potrivit site-ului dedicat acestei rezervaţii.

Mai multe articole despre:
rapa rosie alba munte