MENIU

Intervenție de URGENȚĂ a pompierilor, pe litoral: Explozie la un punct de transformare din Năvodari. Un altul a luat foc, la Venus

Imagine de arhivă

La un pas de o tragedie! Puțin a mai lipsit pentru ca o posibilă tragedie să aibă loc, marți, în stațiunile Năvodari și Venus, acolo unde a avut loc o explozie, respectiv un incendiu la un punct de transformare. Pompierii, dar și echipaje ale furnizorului de energie electrică s-au deplasat de urgență la fața locului. Din fericire, nimeni nu a fost rănit. 

Pompierii Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Dobrogea au fost solicitați să intervină marți, 23 februarie, în Năvodari, unde a avut loc o explozie la un punct de transformare ENEL, relatează realitateadeconstanta.net.

Din primele informații, explozia, care s-a produs fără flacără, a avut loc în jurul orei 12:40. La fața locului s-au prezentat și echipele de intervenție ale furnizorului de energie electrică.

„Astăzi, în jurul orei 12:38, în postul de transformare aerian s-a produs deterioarea unei siguranțe de medie tensiune cauzată de un stol de grauri. Nu a avut loc niciun incendiu. Siguranța a fost înlocuită de către echipele de intervenție, iar alimentarea cu energie electrică a consumatorilor din zonă a fost reluată în condiții de siguranță”, se arată într-un comunicat al furnizorului de electricitate. 

Tot în cursul zilei de astăzi, în jurul prânzului, pompierii au fost solicitați să intervină și în sudul litoralului, mai exact între stațiunile turistice Venus și Saturn, tot la un punct de transformare, unde a avut loc un incendiu care a cuprins stuful și vegetația uscată din zonă, după cum relatează presa locală.