MENIU

Interlopul din Tecuci a ruinat un creator de modă din Italia. Pagubă: 500 000 de euro

Ion Pintilie, un interlop din localitatea gălăţeană Tecuci, a fost arestat recent şi extrădat în Italia, unde este anchetat pentru un furt cu pagubă estimată la 500.000 de euro. A mai fost condamnat la închisoare în urmă cu câţiva ani, într-un dosar legat de mafia permiselor auto din România, scrie Adevarul. 

Poliţiştii români au descins recent la domiciliile a doi bărbaţi din comuna gălăţeană Matca, localitate aflată la doar câţiva kilometri de Tecuci, în căutarea lui Ion Pintilie (zis „Gym Ţăranu”) şi a lui Nelu Rădulescu (cunoscut şi ca Nelu Pohrib; şi-a schimbat numele din buletin acum câţiva ani), supectaţi că au făcut parte dintr-un grup infracţional specializat în spargeri pe teritoriul Italiei.

Acţiunea a avut loc la sfârşitul lunii iunie, în urma unor mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile emise Tribunalul Galaţi (prin Hotărârile cu numerele 104 şi 105 din 21 iunie 2017, din dosarele cu numerele 492/44/2017 şi 493/44/2017), luate de judecători în temeiul legislaţiei europene, în urma mandatelor europene de arestare emise la data de 20 mai 2017 de Tribunalul din Brescia - Italia – Biroul judecătorului pentru cercetări preliminare (în dosarele 2095/16 RGNR Mod Unico şi 14722/16 RGGIP).

Punerea în aplicare a mandatelor de arestare a fost un succes doar în cazul lui Ion Pintilie, care a fost găsit la domiciliu, arestat şi, apoi, extrădat către autorităţile din Italia, în vreme ce Nelu Rădulescu (Pohrib) nu a putut fi arestat. Audierea rudelor şi vecinilor acestuia au dus la concluzia că el s-ar afla undeva pe teritoriul Franţei, la o adresă necunoscută, motiv pentru care s-a decis înscrierea lui în lista urmăriţilor internaţional. 

Gianni Segatta, adus la sapă de lemn Potrivit actelor din dosarul penal, cei doi gălăţeni, însoţiţi de patru complici italieni, ar fi spart, în iulie 2015, depozitul aferent atelierului designerului Gianni Segatta (aflat în apropiere de Padova) de unde ar fi furat toată colecţia pe care creatorul de poşete de lux o pregătea pentru 2016.

Paguba, incluzând şi daunele comerciale conexe, depăşeşte o jumătate de milion de euro. „Este o pagubă imensă. Valoarea genţilor este doar un aspect. Sunt lucrate manual, iar eu nu mai am timpul necesar pentru a reface colecţia, deci îmi voi pierde clienţii de tradiţie. Sunt pur şi simplu ruinat”, a declarat la vremea respectivă Gianni Segatta, pentru publicaţia „Il Mattino” din Padova.

Mai multe articole despre:
Tecuci interlop genţi furate Ion Taranu toata colectia