MENIU

Interlop ajutat de polițiști să scape de dosar - sfidare pentru autoritățile române: condamnat în țară, petrece cu maneliști în Italia 

Un alt fugar sfidează autoritățile. Interlopul Iulian Boț petrece în Italia la masă cu maneliști deși e condamnat în România, in timp ce celalalt inculpat, fostul șef al Inspectoaratului Județean Timiș, merge la inchisoare pentru că l-ar fi ajutat pe interlop să scape de dosarul de evaziune fiscală. Fostul inspector șef s-a predat aseară, în timp ce Boț, pentru care polițistul și-a distrus cariera, se află în Italia, de unde sunt șanse mici de extrădare. 

Polițistul a fost acuzat de procurori că ar fi luat mită de la intelopul din Lugoj. Iulian Boț, cunoscut sub numele de Viscol în lumea crimei organizate, a fugit în Italia, unde s-a și stabilit. 

Acesta a petrecut cu lăutari cu câteva zile înainte de a se pronunța decizia de către magistrați. 

Autoritățile române vor încerca să îl aducă pe Viscol în țară, dar acest lucru este aproape imposibil pentru că italienii au refuzat mai multe cereri de extrădare.

Tot în acest dosar au mai fost condamnați un avocat la 3 ani de închisoare, dar și fostul șef al Serviciului de Investigarea a Criminalităţii Economice Timiș la 2 ani și 10 luni cu suspendare.