MENIU

Interesant! Care este reacția Occidentului, după ce Vladimir Putin a fost reales președintele Rusiei

China, Iran, Kazahstan, Belarus, Venezuela, Bolivia și Cuba se numără printre statele care au trimis cele mai bune urări președintelui rus Vladimir Putin, după ce acesta a fost reales în funcție.

Totuși, niciun lider occidental nu a făcut vreun comentariu până acum, șefii statelor puternice alegând tăcerea, potrivit bbc.co.uk. 

Steffen Seibert, purtătorul de cuvânt al lui Angela Merkel, s-a limitat la a preciza doar că va trimite o telegramă președintelui rus Vladimir Putin, "foarte curând".

Tensiunile dintre Rusia și Occident s-au adâncit în ultimele săptămâni, după otrăvirea fostului spion Serghei Skripal și a fiicei sale Yulia, în Marea Britanie. Guvernul britanic a acuzat Rusia pentru otrăvire.

Vladimir Putin (65 de ani) a fost reales cu 76,67% din voturi pentru un al patrulea mandat la preşedinţia Rusiei, potrivit rezultatelor aproape definitive.

După numărarea a 99,8% din buletine, a rezultat că Vladimir Putin l-a devansat cu mult pe principalul său adversar, candidatul comunist Pavel Grudinin, care a adunat doar 11,79% din voturi.