MENIU

Înţelegere între RCS-RDS şi Telekom: ce sumă vor să aloce pentru achiziţionarea meciurilor din Liga

Companiile RCS-RDS şi Telekom le oferă cluburilor între 25 şi 28 de milioane de euro pe sezon pentru preluarea în comun a drepturilor TV ale meciurilor din Liga I, în cazul în care actuala înţelegere dintre LPF şi firma ISB se va rupe, din cauza dorinţei maltezilor de a diminua valoarea contactului.

Surse din cadrul Adunării Generale a LPF au declarat, pentru MEDIAFAX, că oferta va fi analizată în şedinţa care are loc în acest moment la sediul LPF.

"Am primit o ofertă scrisă din partea companiei RCS-RDS privind drepturile TV. Oferta RCS este făcută împreună cu Dolce. Cred că au primit-o toate cluburile din Liga I. Este o propunere care se întinde pe patru ani, cu o valoare cuprinsă între 25 şi 28 de milioane de euro pe sezon. Fără discuţie, este o propunere mult mai avantajaoasă decât ceea ce ne-a oferit ISB-ul", a declarat, potrivit Mediafax, conducătorul unui club din Liga I.

La 8 iunie, Adunarea Generală a LPF a respins propunerea ISB, deţinătorul drepturilor TV pentru meciurile din Liga I, de a diminua valoarea contractului. Conducătorii cluburilor l-au împuternicit pe preşedintele LPF, Gino Iorgulescu, să discute cu reprezentanţii companiei pentru ca prevederile contractului de valorificare a drepturilor TV să fie respectate. O decizie în ceea ce priveşte suma pe care o va primi LPF în sezonul următor va fi luată în Adunarea Generală de astăzi, în funcţie de finalitatea discuţiilor dintre preşedintele Iorgulescu şi ISB.

Mai multe articole despre:
Liga 1 Telekom RCS-RDS