MENIU

Întârziere la distribuirea tichetelor de 250 de lei. Unii români ar putea aștepta încă două luni

Veste proastă pentru românii cu venituri mici care așteaptă tichetele sociale de 250 de lei, acordate de Guvern pentru achiziția de alimente. Deoarece distribuirea cardurilor se face prin Poșta Română, este posibil ca la unii beneficiari să ajungă chiar și cu două luni întârziere. 

Teoretic, cardurile-tichet ar fi trebuit să ajungă la destinatari imediat după data de 1 iunie, dată de la care intra în vigoare pachetul de sprijin pentru românii cu venituri mici.

În practică însă, potrivit directorului general al Poștei Române, Valentin Ștefan, distribuirea cardurilor ar putea dura până la finalul lunii iulie. 

Oficialul a explicat că nu procesul de distribuire, ci acela de producere fizică a cardurilor ar fi cauza întârzierii, deoarece companiile de profil au nevoie de timp pentru a procesa 3 milioane de carduri.

În condițiile în care motivul invocate de guvern a fost acela de a-i ajuta pe românii cu venituri mici, întârzierea cu două luni a distribuirii ajutorului i-ar putea micșora semnificativ valoarea, mai ales că în perioada de vară se așteaptă și un vârf al inflației.