MENIU

Întâlnire de urgență la Guvern privind măsurile pentru combaterea pandemiei. Printre cei prezenți, Alexandru Rafila, Adrian Streinu-Cercel și Nelu Tătaru

Nicolae Ciucă. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Premierul desemnat, Nicolae Ciucă, i-a chemat la Guvern, sâmbătă, pe specialiștii în sănătate pentru a discuta despre pandemie și măsurile care s-ar impune pentru reducerea transmiterii virusului.

Potrivit Realitatea Plus, întâlnirea a avut loc la ora 10:00 și a durat aproximativ jumătate de oră.

La discuții au participat ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila, Nelu Tătaru, propus să preia portofoliul în Cabinetul Ciucă, șeful campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, șeful DSU, Raed Arafat, Adrian Streinu-Cercel, și Alexandru Rafila. 

Cu o zi înainte, PSD a avut consultări cu sindicatele și patronatele, în urma cărora Rafila a avansat ideea unei carantine de 30 de zile, pentru a opri creșterea deceselor cauzate de Covid-19. 

Recent, certificatul verde a fost respins de Senat, iar social-democrații au solicitat un nou proiect de lege, cu care să fie de acord toate partidele. 

În prezent, numărul infectărilor pare să fi ajuns la un platou, însă pandemia este departe de a fi ținută sub control, sistemul sanitar fiind în colaps.