MENIU

Întâlnire de foc Rusia-Ucraina, joi, în Turcia: Ce îi va PROPUNE Kuleba lui Lavrov - SOARTA războiului ar putea depinde de asta

Serghei Lavrov

Ministrul de externe al Ucrainei, Dmitro Kuleba, a confirmat planurile unei întâlniri cu omologul său rus Serghei Lavrov în Turcia în cursul acestei săptămâni, transmite marţi dpa.

"În prezent este planificată data de 10 martie. Să vedem - dacă zboară la Antalya, atunci voi zbura şi eu. Să ne aşezăm, să vorbim", a spus Kuleba într-un mesaj video luni seară.

Ministrul turc de externe Mevlüt Cavusoglu a declarat anterior că ambele părţi sunt aşteptate în Antalya pe 10 martie.

Este posibil ca discuţiile să aibă loc în prezenţa ministrul turc de externe, într-un format tripartit.

Dacă Serghei Lavrov era pregătit pentru o discuţie serioasă, vor vorbi "de la diplomat la diplomat". Dar dacă Lavrov "începe să repete propaganda absurdă care a fost prezentată în ultima vreme, îi voi spune adevărul dur pe care îl merită", a afirmat Kuleba.

Şeful diplomaţiei ucrainene a mai afirmat că ţara sa este deschisă şi pentru discuţii directe între preşedinţii Volodimir Zelenski şi Vladimir Putin.

“Vrem discuţii între preşedintele Ucrainei şi Vladimir Putin, pentru că el este cel care ia deciziile finale”, a mai spus Kuleba la televiziunea ucraineană.

Mai multe articole despre:
turcia razboi in ucraina negocieri de pace