MENIU

Întâlnire CRUCIALĂ Cîțu-Ciolacu, la Palatul Victoria. AGENDA discuțiilor

Florin Cîțu, prim-ministrul României

Liderii PSD sunt așteptați, astăzi, la Guvern, pentru o discuție pe tema banilor europeni. Premierul l-a chemat pe Marcel Ciolacu la Palatul Victoria, pentru a-i prezenta Planul Național de Reziliență. Social-democrații au amenințat că vor intra în grevă parlamenatră dacă nu li se va spune cum vor fi folosite cele aproximatov 30 de miliarde de euro. Mai mult, Ciolacu a spus și că PSD nu va vota Tratatul EURATOM prevede creșterea contribuției de la 1,2%, la 1,4% din Venitul Național Brut, relatează Realitatea PLUS.

Astăzi, la ora 15:00, premierul Florin Cîțu are o întâlnire cu liderul PSD Marcel Ciolacu, care va veni la Palatul Victoria însoțit de mai mulți reprezentanți social-democrați.

Aceștia vor discuta despre Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), asta în contextul în care PSD a cerut ca acest plan să fie prezentat în Parlament.

Marcel Ciolacu spune că planul nu trebuie să fie votat de parlamentari, însă trebuie să existe o informare. Liderul social-democraților a declarat că dacă Parlamentul av fi exclus din acest proces de negociere, atunci parlamentarii PSD vor intra în grevă.

Liberalii nu s-au speriat de această amenințare și spuneau că o grevă PSD la nivelul Parlamentului ar permite Coaliției de guvernare să adopte "mai multe legi bune pentru țară". 

Premierul Florin Cîțu spunea că nu este nevoie de un vot în Parlament și preciza, de asemenea, că va prezentat acest Plan de Redresare și Rezilență în întâlnirea pe care o va avea astăzi cu Marcel Ciolacu. 

Prin acest plan, România urmează să acceseze aproximativ 30 de miliarede de euro. Banii sunt, însă, condiționați de mai multe reforme.

Oficialii de la Comisia Europeană cer României să reformeze sistemul de pensii, companiile de stat neproductive și, de asemenea, domeniul transporturilor.