MENIU

Institutul Oncologic vrea să elimine cozile de la ușile cabinetelor. Cum se vor face programările

<p>Pacienții Institutului Oncologic București (IOB) se vor putea programa la consultații pe internet</p>

Începând din luna mai, pacienții Institutului Oncologic București (IOB) se vor putea programa la consultații pe internet prin intermediul unui sistem informatic, astfel încât să nu se mai formeze cozi la ușile cabinetelor.

"Dorim să introducem un sistem electronic de programare pentru consultațiile din ambulatoriu, unde există 20 de cabinete de consultații", a afirmat, miercuri, într-o conferință de presă, managerul instituției medicale, Dan Straja, conform Agerpres.

Acesta a mai precizat că la IOB ar putea fi introdus și un sistem care eliberează bonuri de ordine.

În plus, printr-un program de fonduri norvegiene va fi achiziționat și un aparat pentru RMN, de care să beneficieze și copii sub anestezie generală, prin crearea unui compartiment ATI în serviciul de radioterapie și explorări imagistice.

De asemenea, managerul a mai spus că în acest an Departamentul de chirurgie toracică va fi completat cu aparatură de diagnostic și tratament și se va îmbunătăți activitatea Departamentului de anatomie patologică prin achiziționarea de echipamente noi care să permită obținerea de diagnostice histopatologice precise într-un timp mult mai redus decât în prezent.

Anul trecut, în cadrul IOB s-au efectuat 22.815 spitalizări în regim continuu, 6.590 de intervenții chirurgicale şi 80.974 de internări în regim de spitalizare de zi.

În plus, în cadrul Institutului va fi realizat și un compartiment de paliație integrat în secția de oncologie medicală și va debuta un parteneriat cu Ministerul Educației pentru programul "Școala în spital", adresat copiilor bolnavi de cancer care necesită spitalizare pe perioadă îndelungată.