MENIU

Institutul „Cantacuzino”, centrul național de stocare a vaccinurilor împotriva COVID-19, autorizat de ANMDMR

Imagine de arhivă

Încă o veste bună pentru români în lupta cu COVID-19! Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR) a eliberat autorizația de distribuție angro Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”. Această autorizație se eliberează în vederea distribuției medicamentelor cu autorizație de punere pe piață, în statele membre ale Spațiului Economic European, informează un comunicat de presă.

Potrivit unui comunicatului citat, ca urmare a primirii autorizaţiei din partea ANMDMR, Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară "Cantacuzino" poate desfăşura, în calitate de distribuitor angro, operaţiuni de deţinere, custodie şi livrare pentru medicamente cărora li se aplică criterii suplimentare de tipul: produse în acord cu articolul 806 din Legea 95/2006 republicată: medicamente imunologice; produse cu distribuţie în "lanţul rece" (care necesită manipulare la temperaturi scăzute), se explică în comunicat.

Marți seara, premierul interimar, Nicolae Ciucă, anunţa că au ajuns lăzile de gheaţă carbonică la Institutul Cantacuzino din Bucureşti, care joacă rolul de centru naţional de depozitare a vaccinului anti-Covid. Cu ajutorul acestor lăzi de gheață carbonică vor fi transportate dozele cu vaccinuri către cele 6 centre regionale din ţară.

Potrivit premierului interimar, vaccinul va sosi în ţara noastră pe data de 26 decembrie, mai exact a doua zi de Crăciun.

Calendarul vaccinării rămâne practic, neschimbat, campania urmând să debuteze pe data de  27 decembrie, fiind vizate cele zece spitale aflate în prima linie în lupta cu Covid-19. 

Mai multe articole despre:
institutul cantacuzino vaccinare