MENIU

Instanța Supremă a admis cererea de reabilitare a lui Gigi Becali. De ce INTERDICȚII ar putea scăpa omul de afaceri

Gigi Becali

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a admis, astăzi, solicitarea depusă de omul de afaceri Gigi Becali de a fi reabilitat, el având mai multe interdicţii după ce a fost eliberat condiţionat din închisoare. Hotărârea ICCJ nu este, însă, definitivă.

 
 
"Dispune reabilitarea judecătorească a persoanei condamnate Becali George cu privire la: -pedeapsa de 3 ani închisoare aplicată prin sentința penală nr.1476 din 19.10.2011, pronunțată de Înalta Curte de Casație și Justiție -Secția penală, definitivă prin decizia penală nr.23 din 11 februarie 2013, pronunțată de Înalta Curte de Casație și Justiție – Completul de 5 Judecători -pedeapsa de 3 ani închisoare aplicată prin sentința penală nr.588 din 17.04.2012, pronunțată de Înalta Curte de Casație și Justiție - Secția penală, definitivă prin decizia penală nr.156 din 04.06.2013, pronunțată de Înalta Curte de Casație și Justiție – Completul de 5 Judecători -pedeapsa de 3 ani închisoare aplicată prin sentința penală nr.830 din 24.05.2012, pronunțată de Înalta Curte de Casație și Justiție - Secția penală, definitivă prin decizia penală nr.124 din 20.05.2013, pronunțată de Înalta Curte de Casație și Justiție – Completul de 5 Judecători contopite în pedeapsa rezultantă de 3 ani și 6 luni închisoare aplicată prin sentinţa penală nr.539 din data de 27 iunie 2013, pronunţată de Tribunalul Bucureşti – Secţia penală, rămasă definitivă prin decizia penală nr.2179 din data de 26 noiembrie 2013, pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti. După rămânerea definitivă a hotărârii de reabilitare se vor efectua mențiuni corespunzătoare pe ambele exemplare ale hotărârilor judecătorești prin care s-au pronunțat condamnările pentru care s-a dispus reabilitarea", se arată în decizia de astăzi a Instanței Supreme.
 
Gigi Becali a fost eliberat din penitenciar în anul 2015, după ce a executat o treime din pedeapsa de 3 ani şi 6 luni în dosarul schimbului de terenuri cu MApN şi a primit, ulterior, un spor de câteva luni în dosarul "Valiza" şi în cel al sechestrării celor care i-au furat maşina.
 
De atunci, Becali a solicitat să i se acorde reabilitarea judecătorească pentru a i se şterge pedepsele accesorii dispuse de instanţa care l-a condamnat. Pedepsele accesorii (interzicerea dreptului de a fi ales într-o funcţie publică şi de a vota) sunt impuse câţiva ani după eliberare.