MENIU

Inspecţia Judiciară, sesizată în cazul declaraţiilor lui Kelemen Hunor privind dosarul privatizărilo

<p>Kelemen Hunor</p>

Consiliul Superior al Magistraturii a sesizat Inspecţia Judiciară (IJ) cu privire la declaraţiile preşedintelui UDMR, Kelemen Hunor, referitoare la dosarul privatizărilor strategice, el afirmând că, prin sentinţă, Nagy Zsolt "a fost nedreptăţit şi a fost sancţionat".

CSM a decis sesizarea inspectorilor judiciari, după ce preşedintele Uniunii Democrate a Maghiarilor din România (UDMR) a declarat că fostul ministru Zsolt Nagy "a fost nedreptăţit şi a fost sancţionat … Trebuie să fie foarte clar, cazul lui nu este un caz de corupţie. Nu există nicio dovadă împotriva lui".

Inspecţia Judiciară urmează să verifice dacă şi în ce măsură a fost adusă atingere independenţei şi imparţialităţii judecătorilor şi procurorilor implicaţi în activitatea de soluţionare a dosarului privatizărilor strategice, precum şi dacă a fost adusă atingere independenţei sistemului judiciar în ansamblul său, potrivit unui comunicat de presă al CSM.

Kelemen Hunor a declarat, sâmbătă, la Cluj-Napoca, la gala de aniversare a 25 de ani de la înfiinţarea UDMR, că din stenogramele înregistrate cu ocazia convorbirilor purtate de alte persoane s-au tras concluzii cu privire la cazul lui Zsolt Nagy şi în baza acelor stenograme a fost condamnat fostul ministru.

Citeşte mai mult pe mediafax.ro

Mai multe articole despre:
Kelemen Hunor inspecţia judiciară