MENIU

Inspecția Judiciară a început cercetarea în cazul procuroarei care a luat-o pe Sorina cu mascații

Cazul Sorina, primele sancțiuni. Detalii tulburătoare din raportul IGPR

Inspecția Judiciară, Secția pentru procurori, a început cercetarea în cazul procuroarei care a luat-o pe Sorina cu mascații de la asistenții maternali. De asemnea, s-a solictat suspendarea din funcţie a procurorului până la finalizarea procedurii disciplinare.

"Inspecţia Judiciară – Direcţia de inspecţie pentru procurori a dispus începerea cercetării disciplinare faţă de procurorul Maria Antoaneta Piţurcă de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova, sub aspectul abaterilor disciplinare(...)constând în „manifestări care aduc atingere onoarei sau probităţii profesionale ori prestigiului justiţiei, săvârşite în exercitarea sau în afara exercitării atribuţiilor de serviciu” şi, repectiv „exercitare a funcţiei cu rea-credinţă sau gravă neglijenţă, dacă fapta nu întruneşte elementele constitutive ale unei infracţiuni”, se arată în comunicatul instituției.

Procurorii SIIJ au deschis o anchetă pentru săvârşirea unor infracţiuni de abuz în serviciu, fapte în legătură cu judecarea dosarului având ca obiect cererea de adopţie internaţională a fetiţei, respectiv instrumentarea dosarului penal în care un procuror de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova a efectuat, în urmă cu două săptămâni, o percheziţie la domiciliul asistentului maternal pentru a o lua pe fetiţă.

Pe de altă parte, procurorul general interimar, Bogdan Licu, a contestat în instanţă decizia judecătorilor prin care fetiţa din Baia de Aramă a fost dată spre adopţie şi a solicitat interzicerea părăsirii teritoriului României de către minoră.

Avocata familiei care a primit în adopţie fetiţa din Baia de Aramă a anunţat, la câteva zile, că a depus plângere penală împotriva procurorului general interimar Bogdan Licu şi a procurorului care se ocupă de anchetă, Mihaiela Iorga Moraru.

Avocata susţine că procurorul Mihaiela Iorga Moraru de la Secţia de investigare a infracţiunilor din Justiţie (SIIJ) a reţinut paşaportul Sorinei, fără a exista o hotărâre a unei instanţe în acest sens.
 
Mai multe articole despre:
cazul sorina