MENIU

INSP: Peste 41% dintre infectările COVID-19 au fost la cei vaccinați în ultima săptămână - Câți nevaccinați au murit

INSP: Peste 41% dintre infectările COVID-19 au fost la cei vaccinați în ultima săptămână

Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) a publicat ultimul raport al situației COVID-19. Cele mai multe infectări au fost în ultima săptămâna în Capitală și în județele Cluj, Timiș, iar peste 41% dintre cazuri au fost la persoane vaccinate.

În săptămâna 4 – 10 aprilie, 73,6% din decesele înregistrate ca urmare a infectării cu SARS-CoV-2 au fost la persoane nevaccinate, potrivit raportului din ultima săptămână al Institutului Naţional de Sănătate Publică (INSP). Din totalul deceselor, 35,3% au fost raportate în București, Brașov, Constanta,  Galați si Alba.

Potrivit raportului, în aceeaşi săptămână, 41,5% din cazurile confirmate de COVID-19 au fost înregistrate la persoane nevaccinate.

Dintre cei vaccinaţi care s-au îmbolnăvit, jumătate erau fie imediat după vaccinare, fie la mai mult de şase luni de la ultima doză.

 

Cele mai multe infectări sunt în Capitală. De asemenea, 53% din cazuri au fost înregistrate în București, Cluj, Timiș, Iași si Ilfov, iar 35.3% din totalul deceselor au fost înregistrate în București, Brașov, Constanta, Galați si Alba.

De la începutul pandemiei şi până în prezent, 86,4% din totalul deceselor au fost la persoane peste 60 ani, 54,6% din decese – la bărbaţi. Conform INSP, 93,6% din decedaţi aveau cel puţin o comorbiditate asociată.