MENIU

INSP confirmă că 86% din DECESELE coronavirus au fost la nevaccinați - Cât de frecvent s-au infectat vaccinații

Peste jumătate din cazurile confirmate cu coronavirus în ultimele săptămâni au fost în rândul celor nevaccinați împotriva COVID-19, iar 40% la cei vaccinați anti-COVID-19. Din nefericire, decesele au survenit, în proporție de peste 85%, în cazul celor care nu s-au imunizat. Totodată, peste 85% din decese au fost la persoane de peste 60 de ani, potrivit ultimului raport săptămânal al Institutului Național de Sănătate Publică.

INFECTĂRI COVID-19. În săptămâna 10 - 16 ianuarie 2022, peste jumătate din cazuri au fost raportate în rândul celor nevaccinați. Cele mai multe infectări au fost înregistrate în județele mari ca București, Timiș, Cluj, Suceava și Brașov.

-  40,4% din cazuri înregistrate în București, Cluj, Timiș, Suceava și Brașov.

-  57% din cazurile confirmate - înregistrate la nevaccinați.

INSP precizează, în raportul săptămânal că, dintre cei vaccinați care s-au îmbolnăvit, peste jumătate erau fie imediat după vaccinare, fie la mai mult de 6 luni de la ultima doză

DECESE COVID-19. De asemenea, 31,6% din totalul deceselor au fost înregistrate în Bihor, Prahova, Galați, Hunedoara și Neamț. Totodată,  85,7% din decesele înregistrate au intervenit în cazul persoanelor nevaccinate.

De la începutul pandemiei până în prezent, 85,9% din totalul deceselor au fost înregistrate la persoane peste 60 ani. De asemenea, cele mai multe decese au fost raportate la bărbați - 54,5%, iar majoritatea celor care au murit aveau cel puțin o afecțiune asociată (comorbiditate) - 93,2% din decese.

Raportul săptămânal INSP - Date raportate până la 16 ianuarie 2022

Mai multe articole despre: