MENIU

Înlocuitorul de cacao. Aliment alcalin miraculos, bogat în calciu și antioxidanți

Pudra de roșcove (carobul), obținută prin măcinarea tecilor, este nu doar un înlocuitor de cacao, ci un aliment-medicament, extrem de prețios pentru sănătate.

În maxim apogeu în jurul anilor 1970, pudra de roșcove a intra într-un con de umbră din cauza reclamelor excesive de ciocolată.

Astfel, cacaua a luat rapid locul pudrei de roșcove în rândul populației moderne. Deși pudra de roșcove a reintrat în atenția nutriționiștilor și a publicului larg, majoritatea consumatorilor o folosesc doar ca substituent pentru cacao, pentru că nu se cunosc foarte multe aspecte despre propietățile sale terapeutice uimitoare.

Pudra de roșcove este o proteină completă, și o sursă impresionantă de antioxidanți, fibre, fier, magneziu, potasiu, cupru și vitamine din complexul B. Conține foarte mult calciu. Mai exact, are un raport calciu-fosfor aproape perfect, care ajută absorția calciului în organism.

Dacă despre cacao se spune că produce alergii precum rinită alergică, astm sau bronșită din cauza conșinutului de histamină, pudra de roșcove are un efect contrat, hipo-alergizant, motiv pentru care poate fi consumată inclusiv de cei cu astm bronșic, anti-astmice și expectorante, afecțiuni alergice sau cu boli auto-imune și cancer.

Deși nu are efectul excitant și iritant pe care cacao îl are din cauza cofeinei, pudra de roșcove revitalizează organismul, și nu dă dureri de cap sau migrene.

Comparativ cu pulberea de cacao, care este amară, pudra de roșcove are gust plăcut, dulceag, datorită conținutului de zaharuri asemănătoare celor din fructe. Din acest motiv, este considerat nu doar un înlocuitor pentru cacao, ci și un îndulcitor natural deosebit.

Această pudră ajută digestia, combate balonarea, diareea infecțioasă și boala de refluz gastro- esofagian. De asemenea, împiedică dezvoltarea bacteriilor intestinale(E-coli), previne afecțiunile virale și bacteriene, scade colesterolul din sânge, reglează nivelul de zahăr din sânge și ajută la prevenirea cancerului și a bolilor cronice.

Pudra de roșcove se poate consuma ca atare, câte o lingură de pudră pe zi. Poate fi folosită ca înlocuitor pentru cacao sau ca ingredient la prepararea deserturilor. De asemenea, mămicile o pot include și în alimentația copiilor, încă de la 6 luni, datorită conținutului nutritiv remarcabil și a lipsei de substanțe alergenice.
Potrivit lataifas.ro, acest produs îl poți găsi la magazinele naturiste.