MENIU

Inițiativă cel puțin NEOBIȘNUITĂ în județul Galați: profesorii invitați de inspectorat să participe la un curs de numerologie

Inițiativă cel puțin NEOBIȘNUITĂ în județul Galați: profesorii invitați de inspectorat să participe la un curs de numerologie

Noul inspector general al judeţului Galaţi, Selena Costea, a trimis o adresă profesorilor din județ, prin care îi invită să participe la seminarul online „Numerologia - o 9 legătură între dascăl şi elev”. Adresa are antetul inspectoratului şcolar, iar proiectul este iniţiat de o asociaţie a numerologilor, notează Mediafax. 

Conferinţa promovată de inspectoratul gălăţean se va desfăşura vineri seară, în mediul online, iar invitaţia este adresată cadrelor didactice din învăţământul formal şi alternativ. Şeful IŞJ Galaţi susţine că nu a militat pentru studierea numerologiei în şcoli.

Selena Costea a motivat, într-o conferință de presă, decizia luata. „Din moment ce solicitarea a venit pe cale oficială era firesc să facem acest demers (...) Nu am propus studierea numerologiei în şcoli”, a afrimat inspectorul general.

O poziție a exprimat și fostul inspector general al județului Galați, Onuț Atanasiu. Acesta a precizat, pentru sursa citată, că „hârtii cu anunţuri care se ţin de tot felul de asociaţii, fundaţii sau chiar persoane, legate de tot felul de activităţi, vin în fiecare zi la inspectorat. Sigur, poţi să le trimiţi sau să nu le trimiţi mai departe. Ei asta cer, să le trimiţi mai departe. De obicei nu poartă antetul, dar nu este o chestie nouă. Eu nu aş fi trimis-o cu adresă de înaintare”.

Conform Wikipedia, numerologia este orice credință în relația divină, mistică între un număr și unul sau mai multe evenimente care coincid. Este, de asemenea, studiul valorii numerice a literelor în cuvinte, nume și idei. Aceasta este adesea asociată cu paranormalul, alături de astrologie și alte arte prezicătoare similar.

Mai multe articole despre:
numerologie