MENIU

INIMA REGINEI MARIA: Ultima dorinţă a Reginei NU a fost respectată

INIMA REGINEI MARIA: Ultima dorinţă a Reginei NU a fost respectată

Din păcate, după deces, inima reginei Maria nu s-a odihnit, aşa cum ea îşi dorea, pe domeniul de la Balcic, ci în subsolul Muzeului Naţional de Istorie.

Potrivit unor surse, se pare că regina a murit în tren, înainte de a ajunge de la Balcic la Sinaia. Decesul a fost anunţat de fiul ei, Carol al II-lea, abia a doua zi, când corpul neînsufleţit a fost depus la Castelul Pelişor. Pe data de 24 iulie au avut loc funeraliile naţionale. Slujba a fost asemănătoare celei a unui soldat cavalerist. În urma sicriului s-a aflat calul reginei cu cizmele ei de călărie legate de şa. Trupul reginei Maria a fost înhumat lângă Ferdinand, Carol I şi Elisabeta, la Mănăstirea Curtea de Argeş. Conform dorinţei suveranei, la autopsie, inima i-a fost prelevată de dr. Nicolae Minovici. După i s-a aplicat o conservare corespunzătoare, a fost aşezată într-o casetă octogonală din aur şi argint, placată cu 307 diamante. Preţiosul "trofeu" a fost depus la Biserica "Stella Maris", din Balcic, doar pentru puţin timp. După pierderea Cadrilaterului, caseta a fost adusă la Castelul Bran, iar în prezent se află la Muzeul Naţional de Istorie a României (MNIR).

Soprana Ozana Barabancea, într-o postare pe Facebook, îşi arată indignarea faţă de nerespectarea aceste ultime dorinţe şi este decisă să susţină o campanie care să ducă inima reginei în locul dorit de aceasta, scrie ziarulring.ro.

Mai multe articole despre:
inimă muzeu Bran Balcic Regina Maria